50 links

500 connecties en dan….

Begin 2013 stelde ik mezelf tot doel om in dat jaar de grens van 500 connecties op LinkedIn te behalen. Het netwerk telt netjes de connecties op tot aan deze magische grens, daarna staat er 500+ connecties, ongeacht de werkelijke hoeveelheid. Het voelt een beetje als terechtkomen in de eredivisie van LinkedIn. scan LI

In de zomer van 2007 maakte Femke Wiersma mij enthousiast voor LinkedIn. Prima, dacht ik toen, en wist eigenlijk niet zo goed wat ik er verder mee moest. Ik zat toen al een tijdje op Hyves. Aan Facebook was ik nog net niet begonnen, dat leek toen onhandig.Ik tuigde mijn profiel op.  Eerst in het Engels en later  in het Nederlands. Ook begon ik de profielen van anderen te lezen wanneer ik een afspraak had met een nieuw netwerkcontact.  Andere mogelijkheden als groepen, evenementen, mail en het via-via netwerk heb ik in de loop der jaren uitgeprobeerd maar hier heb ik nooit echt veel mee gedaan.

Toch lonkte die eredivisie van 500+ connecties. Op 1 december 2013 was het dan zover. Saskia Boelsums is ‘mijn 500e’. Met het behalen van deze mijlpaal ben ik na gaan denken over het gebruik van mijn netwerk. Hoe goed ken ik al die mensen eigenlijk? En waar ken ik ze eigenlijk van? Voor sommigen heb ik een concrete vraag, anderen wil ik beter leren kennen of hernieuwd leren kennen. Hoe gebruiken anderen LinkedIn? Kunnen we ook beter samenwerken of gebruik maken van elkaars netwerk?

50 links

En zo is het project 50 links geboren. In 2014 zoek ik iedere week een netwerkcontact op voor een goed gesprek. En over elk gesprek schrijf ik een blog. De eerste afspraken staan inmiddels.

Om mijzelf voor te bereiden heb ik mijn netwerk eens doorgenomen. Hoe staat het met de verhouding mannen – vrouwen in mijn netwerk? Waar heb ik mijn connecties leren kennen? Ook maakte ik een lijst van de Bio’s van de connecties, dit is het stukje tekst dat bij de naam van de connectie staat. Ik geloof dat ik hier 500 verschillende functies heb gevonden. Veel connecties werken in het communicatievak, journalistiek, onderwijs, als leidinggevende, adviseur, trainer en/of coach. Vaak staat ook in de Bio een nevenfunctie vermeld, zoals voorzitter of bestuurslid van een (vrijwilligers)club.Wat zeldzamer zijn de ambassadeurs, professoren en technici in mijn netwerk.Velen zijn ook eigenaar, waarbij dan weer niet duidelijk is wat hetbedrijf precies doet, althans niet uit dat ene zinnetje. Kortom een mooie doorsnee van mijn netwerk.  En prima gespreksstof voor 50 links.

 

 

LinkedIn netwerk

| Infographics