Nuttig netwerken

IMG_2434Vandaag ontmoet ik Anja Eijzenga, die aan de bosrand in Schoonoord woont. Ons gesprek voeren wij in de aangename warmte van de houtkachel met zicht op de landerijen en dieren.  Anja is eigenaar van BlijmetJij waarvan de missie is: “om met jou te sparren, jou te spiegelen en je te inspireren voor eigen keuzes en een heldere toekomst”.

In het najaar volgde ik de workshop “Je jas met overtuigingen”, die Anja gaf tijdens een netwerkbijeenkomst.  Mijn persoonlijke conclusies uit deze avond waren dat ik mijn ideeën vaker moet uitvoeren en dat ik meer gebruik moet maken van de kennis en kunde in mijn netwerk. Deze conclusies leidden me direct tot  #50links.

We spreken over het lidmaatschap van netwerkclubs. Welke netwerken leveren direct of indirect “handel” op? En bij welke netwerken voelen we ons in sfeer en omgang thuis. Ook moet er een goed evenwicht zijn tussen “halen en brengen” in het netwerk.  Wij kwamen beiden op hetzelfde moment binnen bij het NVO-netwerk en zijn hierin actief. Het netwerk besteedt meer en meer aandacht aan het versterken van het eigen ondernemerschap van de deelnemers en dat ligt ons wel. Anja zet mij op het spoor van de Commerciële Club Emmen, een groot netwerk van diverse ondernemers.

We hebben het over onze zakelijke plannen voor 2014.

Om doelen en klanten duidelijk te krijgen, helpt het Anja enorm om een Avatar van haar ideale klant te maken.Dat wil zeggen dat ze zich voorstelt hoe die klant eruit ziet. Is het een man of een vrouw? Leeftijd? Waar doet deze  klant boodschappen?

Hoe ziet zijn/haar dag eruit? Welke dromen heeft deze persoon. De avatar van je klant levert een goede basis  voor je zakelijke doelstellingen.

 

Een nieuwe ronde met een nieuwe selfie. Dit keer met prachtig winter-lentelicht op de achtergrond.

Print Friendly, PDF & Email