Busy mom

IMG_2488Nog voordat Ellie Norden en ik gaan zitten met een kop koffie zijn er al drie Noordelijke netwerken genoemd.  Over en weer wisselen we informatie uit over Onderneem ‘t, Business Moms en NVO Drenthe.

Ellie en ik kennen elkaar via Twitter, we hebben wel eens gereageerd op elkaars tweets en zijn op die manier in elkaar geïnteresseerd geraakt. Tijd voor een nadere kennismaking.

Ellie is professional organizer, eigenaar van Handen uit  de mouwen en Business Mom of the Year. Ze is vooral ook een Busy Mom. Naast haar werk en gezin kwam er vorig jaar een boek uit van haar hand, met als titel “Mam, hoe gaat dat dan?”. Met dit boek, bedoeld voor kinderen van 3 tot en met 10 jaar kunnen ouders (en leerkrachten) kinderen voorbereiden op allerhande gebeurtenissen, zoals naar de kapper of een restaurant gaan maar ook de begrafenis van een opa of oma. Korte verhaaltjes met daarna tips van een opvoedkundige.

Als organizer ondersteunt Ellie gezinnen met het (weer) op de rails krijgen van gezin en huishouden. Hierbij vindt zij het belangrijk om naast de mensen te staan. Geen opgeheven vingertje als het even niet goed is gegaan, maar samen kijken naar wat het beste werkt voor dit gezin. In het ene geval is dit een checklist met taken, in het andere geval een bemoedigend gesprek.

Maar organizen is meer dan dat. Ellie geeft ook workshops en coacht op het gebied van timemanagement en budgetteren en komt regelmatig met een nieuwsbrief met opruimhandigheidjes. Dit brengt ons gesprek op het bevorderen van gedragsverandering en bewustwording. Wat is echt belangrijk? En hoeveel tijd besteden we hier eigenlijk aan?

En, er liggen nieuwe ideeën klaar voor de toekomst. Voor nu door naar de volgende afspraken na de selfie!

 

Print Friendly, PDF & Email