Groningse energie

IMG_2527Vandaag brengt #50links mij naar Grootegast. Ik schuif aan bij Frony Babois. In 2011 werkten we een korte periode nauw samen. In die zomer vond in Drenthe het WKCP voetbal plaats. CP voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Frony was projectmanager van het WKCP. We kennen elkaar omdat het bedrijf van mijn man de was verzorgde voor dit evenement.  Dagelijks kwamen we elkaar tegen te midden van tassen vol was.

Enkele jaren daarvoor werkte Frony voor het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. Een toernooi dat in een andere sfeer plaatsvond dan het WKCP. Veel geld en veel mogelijkheden. Frony deed er prima ervaringen op met het organiseren van evenementen.  Toch wilde ze ook een bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijke ontwikkelingen.

Eigenlijk heeft ze nu een prachtige combinatie gevonden, waardoor ze betrokken is bij sport, onderwijs en welzijn.

Binnen Energy Valley Topclub hebben grote bedrijven en sportclubs uit het Noorden de krachten gebundeld. Het doel is om groene energie te promoten bij een groter publiek.. Frony coördineert voor Energy Valley Topclub een project waarin scholen via sportieve activiteiten kennis kunnen maken met duurzame energie.

Kinderen zien tijdens diverse spellen hoeveel energie zij zelf op kunnen wekken door gebruik te maken van de zon, wind en water. Het doel bij dit project is vooral het vergroten van kennis en interesse voor (energie) techniek en duurzaamheid bij de jeugd.

 

Het gesprek brengt ons zo op duurzaamheid en initiatieven in de buurt. Voor de deur liggen fraai geschilderde keitjes. Een project dat Frony en haar partner bedacht hebben. Keitjes worden met resten verf beschilderd op een dagbestedingscentrum in de buurt. Het resultaat mag er zijn! Binnenkort gaan ze er (letterlijk) mee de markt op. Kortom, energie zat!

 

Print Friendly, PDF & Email