Mental shower

IMG_2618Vandaag voert #50links mij naar Den Haag.  Ik spreek Femke Wiersma, een goede bekende met een onbekende kant, waar we nu eens de tijd voor nemen. Zo’n 10 jaar geleden deden Femke en ik landelijke perswoordvoering vanuit een bel team op het hoofdkantoor van het COA.  De op handen zijnde sluiting van een flink aantal asielzoekerscentra was het onderwerp van de woordvoering.

Inmiddels werken wij beiden als zelfstandige. Femke is eigenaar van Umani en werkt als  transformator.  

Regelmatig krijg ik op Facebook enthousiaste uitnodigingen van Femke om mee te doen aan “Stadsverlichting”.  Tijdens deze maandelijkse activiteit in een huiskamer ergens in de stad mediteert men met een groepje op een vast tijdstip. Zowel beginnende als geoefende mediteerders nemen deel. De gedachte achter Stadsverlichting is dat groepsgewijs mediteren een positieve invloed heeft op de deelnemers zelf maar ook op de directe omgeving. Denk hierbij aan vermindering van criminaliteit en een lager aantal ongelukken in de buurt. Wetenschappelijke onderzoeken ondersteunen deze bevindingen.

Femke slaat dit jaar een nieuwe weg in. Met meditaties in bedrijven wil zij de ‘mental fitness’ van werknemers bevorderen. Dagelijks mediteren zorgt ervoor dat mensen zich beter voelen en zodoende beter functioneren, zowel op het werk als thuis. Mediteren kan overal, ook achter het bureau, onder de douche of in de tram. Liever iedere dag 5 minuten dan eens in de week een half uur.  Tijdens een kennismakingsworkshop in bedrijven ervaren deelnemers hoe een meditatie voor hen kan werken. En, dat smaakt vaak naar meer.

Nieuwsgierig? Lees dan  ’20 scientiefic reasons to meditate’.

De selfie van vandaag is de eerste voorjaarsselfie, op straat in Den Haag, even knijpen tegen de zon in.