Creatief onder een groen dak

IMG_2698Voor ik afreis naar Dieuwer de Lange  kijk ik even haar LinkedIn profiel door. Tot mijn verrassing zie ik dat wij beiden de opleiding Kultureel Werk aan de ASCA (Sociale Academie) volgden, in verschillende jaren. Dat levert gegarandeerd gespreksstof op.  Via een gezamenlijke connectie zijn wij aan elkaar gelinkt. Vandaag maken we kennis in haar klimaatneutrale studio (met groen dak!) vlakbij het Noorderplantsoen in Groningen.

Vanzelf passeren de jaren aan de ASCA. Breien en roken in de klas, het was normaal. Ook veel discussiëren en elkaars werk beoordelen. Nu onvoorstelbaar; het hoorde wel bij de charme van die jaren, waar we met plezier op terugkijken. Het gaf de mogelijkheid om zelf veel te ondernemen en te ontwikkelen.

Dieuwer volgde daarna Minerva (Kunstacademie). Op LinkedIn profileert zij zich met “grafisch ontwerp en andere ideeën”.  Haar brede belangstelling en creativiteit zijn me direct duidelijk. Het ontwerpen van een huisstijl of website en het handig gebruiken van een logo in een nieuw product aansluitend bij wat jij als ondernemer wilt. En daarbij meedenken in vele richtingen. Mogelijkheden opperen voor een filmpje, een interview, waarbij alle traditionele en nieuwe media ingezet worden. Daarbij hoort zelf uitzoeken en ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Dat past ook bij het gesprek dat wij hebben over het maken van een E-book. Samen kijken we met de iPad op tafel naar de mogelijkheden die een E-book voor de lezer kan bieden, maar ook naar de technische kant hiervan.

Maar ook hebben taal en Social Media haar interesse. Zo tweet zij (@dieuwerdelange) regelmatig berichten in precies 140 tekens, een soort literair puzzeltje.

Voor de selfie laat ik me graag naar buiten leiden. Op de binnenplaats achter het huis in het voorjaarszonnetje.