Smulpaapje

IMG_2750Met Susan Aretz heb ik al even een latente afspraak staan voor #50links als ik op Twitter zie dat zij deze week op de Hof van Saksen is. Een afspraak om elkaar te treffen in het Grand Café is gauw gemaakt.

Susan en ik werkten rond 2007 een korte tijd samen, beide op de communicatie-afdeling van het COA. Daarna bleven we via Social Media met elkaar verbonden. Zo volg ik haar initiatief Smulpaapje  en ben ik geïnteresseerd geraakt in dit concept.

 

Smulpaapje is ontstaan uit een ‘uit de hand gelopen tweet’, zoals Susan zo mooi zegt. Een paar jaar geleden was zij op zoek naar een restaurant om lekker met haar dochter te eten, in plaats van het standaard kindermenu. Volgens goed twittergebruik postte zij haar frustratie toen ze dat niet vond. Wat volgde was enorm veel bijval van andere ouders. Tips voor restaurants waar je meer kunt eten dan het standaard kindermenu waren online schaars. Uit de nood geboren verzamelde Susan die informatie en Smulpaapje was geboren.  Het onderwerp (kinderen en (uit)) eten spreekt ouders enorm aan en is ‘likeable’. Zo stond Smulpaapje al vanaf het prille begin in de belangstelling van landelijke media als het Algemeen Dagblad en Koffietijd.

Op Smulpaapje vind je inmiddels meer dan restaurants met een goede kindermaaltijd. De site biedt allerlei leuk ”leesvoer”, zoals interviews met (bekende) chef-koks, winacties, (kookboek) reviews en een weekmenu inclusief boodschappenlijst. Want, volgens de filosofie van Smulpaapje leren kinderen thuis als eerste goed en lekker eten en leren ze zo hun smaak ontwikkelen.

Alle kennis en kunde die Susan heeft als Social Media consultant zet zij, naast haar werk voor klanten en opdrachtgevers, in voor Smulpaapje.  Daarnaast schrijft ze  over Social Media en verschijnen er blogs van haar hand.

Na de selfie keert Susan terug naar de Culinaire Boerderij. Met een aantal foodbloggers koken zij hier een paar dagen de sterren van de hemel.  En de recepten verschijnen binnenkort natuurlijk op de site!