Werknomade onderweg

IMG_2192Haar witte Peugeot parkeert ze achter mijn blauwe en loopt naar de studio. Ook al hebben we lang geleden eenzelfde opleiding gedaan, we kennen elkaar nog niet, toch voelt het wel zo. Een gezamenlijk contact heeft dat goed gezien.

Ik klop melk voor de koffie, want Lily wilde een gesprek bij een goede koffie had ze geschreven, nog vóór ik haar bij mij uitnodigde in plaats van in een grand-café. Ondertussen kijkt ze wat rond en installeert zich voor het gesprek.

Op Twitter noemt ze zich een werknomade en ook voor deze dag heeft ze inderdaad verschillende zaken op haar onderweg-programma, zoals straks een bezoek als mystery-shopper.

Haar brede belangstelling is inspirerend. Het maakt dat ze open staat voor allerlei activiteiten en onderzoek. Op haar prachtig uitgevoerde rood-oranje visitekaartje met haar bedrijfsnaam ‘Eilish’ staat dan ook niet genoemd wat ze doet, zo blijft het mogelijk onder die vlag verschillende werkzaamheden te ontplooien.

Zo komen we op een van haar belangrijkste activiteiten: Educatief ontwerpen. Lily ontwikkelt interessante werkvormen voor trainers zoals zijzelf. Ze toont de kaartjes die horen bij een methode die ze op dit moment hanteert in haar workshops over sociale media. Ze laat foto’s zien. Graag zou ze haar methodes en werkvormen in een boek verzamelen, misschien zelfs een e-book.

We spreken over de handvatten die trainers gebruiken, nodig hebben, graag beschikbaar zouden willen zien en hoe we daar samen iets aan zouden kunnen doen. We maken plannen en afspraken voor het op de markt zetten van haar modellen en visies.

Er komt nog een ander kaartje op tafel: Belau wassalon in Emmen. Ook daar heeft ze aandelen, het is de zaak van haar man van wie ze de mooie naam ‘Benjamin’ heeft. Ik open later het twitteraccount @wasvrouw en zie dat ook de wassalon veelzijdig is. *volg klikt* Mijn droom van ooit om een wasserette te runnen komt even naar boven.

Het is een prachtige dag om witte was aan de lijn te hebben, maar we zijn aan het werk en maken voor deze gelegenheid op de binnenplaats een selfie in de voorjaarszon voor in haar blog.

Dieuwer de Lange schreef  “Werknomade onderweg” als spiegelblog ter gelegenheid van mijn verjaardag. Dank Dieuwer!