Het Nieuwe Netwerken

IMG_2865Drenthe ligt er mooi bij deze voorjaarsochtend. Ik ben onderweg naar Martine Hoving. Wij gaan vandaag kennismaken, een nieuwe connectie, aangedragen door de lezers van #50links. In LinkedIn zie ik dat onze wegen elkaar al vaker kruisten.  Communicatie, vormgeving, jeugdzorg en welzijn zijn raakvlakken.

Martine maakt prachtige foto’s. Daarnaast is zij vooral ook grafisch ontwerper. Mijn aandacht gaat direct naar een boek dat op tafel ligt.  In “Slim” van Theo Wildeboer komen 50 managementtechnieken voor schoolleiders aan bod. Martine voorzag het boek van een aantrekkelijke vormgeving. Een boek waarbij ik direct ga watertanden. Veel bekende technieken, in dit geval kort en in een overzichtelijk jasje neergezet. Daarnaast ligt de krant van Mijn Buurt Assen. In een frisse opmaak en met foto’s van mensen die actief zijn in de buurt komen allerlei buurtinitiatieven aan bod.

Prima voorbeelden van hoe typografie en foto’s teksten effectief ondersteunen en versterken.

Martine is een van de initiatiefnemers van Hovaneden. In dit collectief in wording werken ontwerpers (grafisch, foto, communicatie) samen. Letterlijk in een “tuin van alle creativiteit”. Hovaneden kan een klant een aanbod doen, waarin verschillende ontwerpers samenwerken. Gemak en deskundigheid voor de klant gebundeld. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de ontwerpers in Hovaneden elkaar en elkaars werk goed kennen. Door de samenwerking in het collectief ontstaat zo een nieuwe vorm van netwerken, het Nieuwe Netwerken.

Een selfie maken met een fotograaf? Dat is wel even een dingetje. Een beetje anders dan anders deze keer. Met een prachtige achtergrond. Hoe heet die kleur?