Baksels, Bagels & Beans

IMG_3028Downtown Hilversum ontmoet ik Cynthia Bogerd. We zitten op de mooiste bankjes van de Bagels en Beans. Natuurlijk met koffie en sap en heerlijke bagels.

Cynthia werkte een korte periode voor het COA. Te kort om echt met elkaar kennis te maken. Wat mij altijd bijbleef is dat zij gewerkt heeft op de gemeente Voorschoten, ooit – 50 jaar geleden – de werkgever van mijn vader. Een band was geschapen.

Cynthia werkt nu als interim communicatieadviseur voor de Nationale Politie. Als interimmer werkte zij bij verschillende opdrachtgevers, zoals het COA maar ook TNO.

Bij deze laatste werkgever werd zij uitgedaagd om zich op culinair gebied te ontwikkelen. Wekelijks had een collega de beurt om een heuse helemaal zelfgemaakte taart te bakken en te delen met de collega’s. Voor Cynthia, die tot dan toe alleen uit pakjes bakte een flinke uitdaging. Maar het lukte en ze kreeg letterlijk de smaak te pakken. Zo goed dat ze zich nu breed ontwikkelt op bakgebied. En, wat doe je als je graag bakt, maar het niet allemaal alleen op kan eten? Cynthia organiseert inmiddels succesvolle high-teas in Den Haag en is met haar producten te vinden op “Homemade” markten. Ook schrijft zij een blog  met recepten over haar baksels. Haar doel is om zich zo te ontwikkelen dat ze ver kan komen bij één van de bekende bakprogramma’s op tv. Het kijken naar “Bake my day” is inmiddels niet meer weg te denken uit haar dagelijkse routine.

Van het een komt het ander. Het repertoire wordt uitgebreid. Samen met een compagnon verzorgt zij etentjes, waarbij de een het zoet en de ander het hartig voor haar rekening neemt. Lees mee op Facebook Eten met C en M.

Gelukkig bleek #50links niet alleen voor 50+ers te zijn, zoals Cynthia in eerste instantie dacht. Gelukkig niet, nee. Tot slot de selfie.