Talent en een talentenjacht

IMG_3115Opnieuw is Groningen mijn bestemming voor #50links. Ik ga kennismaken met Ann Faverey, een nieuw contact, aangedragen door de lezers van het blog.

Natuurlijk heb ik even naar Ann’s profiel op LinkedIn en haar website gekeken en bedacht dat muziek zeker een onderwerp van gesprek zal zijn. Nog voordat we zitten hebben we het echter over onze recente sollicitatie-ervaringen. Kennelijk een proces waar we beiden middenin zitten. De hedendaagse arbeidsmarkt is lastig voor 50 plussers. Ondanks kennis en expertise zit men niet altijd op wat eigenzinnigheid te wachten en wil men nogal eens liever wat jong bloed.

En het hedendaagse CV. Hoe doe je dat nu? Zo’n bak ervaring overzichtelijk samenvatten in 1 A4, wat menig recruiter graag ziet.
En zo praten we door over wat je kan en wil en over wat je gegeven is in het leven. Is dat talent? En moet je een talent voeden en ontwikkelen? Of word je er juist lui van als iets vanzelf gaat, zoals schrijven of muziek maken.

Wat Ann van jongs af aan altijd heeft gedaan is schrijven van muziek en teksten en gitaar spelen. Met en zonder begeleiding treedt zij regelmatig op. Sinds een jaar gaat het om Latijns-Amerikaans repertoire, zoals op 20 juni a.s.  in de kerk van Oostum. Net zo goed dingt zij als finaliste mee bij het Drèents Liedtiesfestival georganiseerd door het Huus van de Taol in samenwerking met RTV Drenthe. Dit regionale songfestival moet ervoor zorgen dat er meer Drentse kwaliteitsmuziek gemaakt wordt. Ann en Wilke Jansen vertolken “Zummers in Zweden”, dat via de site van RTV Drenthe  te beluisteren is. Op 29 mei a.s. vindt dan de finale plaats bij de regionale omroep. Vanaf komende donderdag kan er via SMS gestemd worden.

Als tenslotte het woord selfie valt, wordt gauw het haar in model gebracht. Met goed resultaat ;-).